Lester Greenowski, Degradace a Positive v ostravském klubu Barrák

Napsáno: 09. března, 2017

Poslední dubnový čtvrtek (27. dubna 2017) bude v ostravském hudebním klubu Barrák patřit punk rocku. Italská kapela Lester Greenowski si Ostravu zvolila za jednu ze svých zastávek na svém evropském turné – a sekundovat jim ten večer budou frýdečtí Positive a domácí Degradace.

Začátek akce je ve 20 hodin.
Vstupné: 100 Kč v předprodeji / 130 Kč na místě.

Lístky je možné zakoupit přímo v klubu, v hudebninách Hudební svět pod klubem, případně prostřednictvím sítě Ticketstream.

LESTER GREENOWSKI
Lester vyrůstal v italské Modeně, jako malý se věnoval hře na piano. Ve svých třinácti ale Lester objevil kouzlo bicích, vyslyšel volání rock & rollu a začal hrát v různých místních kapelách.

V roce 2000 pověsil bubenické řemeslo na hřebík a postavil se za mikrofon. Spolu se svou kapelou Lester & The Landslide Ladies patřil mezi přední představitele italské undergroundové scény. Za sebou nechali několik alb a odehráli okolo 600 koncertů po Itálii, Anglii, Francii, Německu, Rakousku, Švýcarsku a Maďarsku, kdy sdíleli pódium s interprety jako Slaughter & The Dogs, Michael Monroe, Backyard Babies, LA Guns, Faster Pussycat a dalšími. V roce 2011 se stali doprovodnou kapelou Honesta Johna Plaina (The Boys), se kterým natočili desku Honest Alive a jejich spolupráce probíhá dodnes.

V roce 2012 ukončili Landslide Ladies činnost, ale Lester pokračuje dál (se svým dlouholetým bubeníkem Davidem Furlanim). V roce 2014 natáčí sólové album It´s Nothing Serious Just Life a vyráží na evropské turné s Richiem Ramonem. Loni Lester vystoupil v Ostravě s Johnem Plainem, kdy předvedli skvělý set plný klasického punk rocku. Letos se představí sólově, jeho tvorba osloví punkové, ale i hard rockové fanoušky. Jde o dokonalý mix newyorského punku, „klešáckých“ melodií a hardrockové síly.

DEGRADACE
Punk´n´roll, který asi není potřeba obšírněji představovat. Jejich dubnový koncert lze brát jako přípravu na tradiční narozeninovou párty, která letos v Barráku proběhne na podzim. Loni na jaře vydala Degradace kladně přijaté album B-Side Blues, se kterým koncertovala a koncertuje po celé ČR, SR, Rakousku i Maďarsku. S Lesterem Greenowskim se na společném pódiu objevili už loni, kdy v Praze předskakovali Richie Ramonovi. Spolu s Johnem Plainem, kterému kapela Lestera Greenowskiho dělala doprovod a support, pak Degradace zahrála na třech koncertech loni v říjnu.

POSITIVE
Trio pro čtvrteční večer doplní punkrockoví hoši z Frýdku-Místku, kteří o sobě dávají vědět stále víc a víc. V listopadu loňského roku zveřejnili čerstvý klip ke skladbě Střílej, a nedávno navštívili studio, takže je dost možné, že zazní i nové skladby.

Komentáře uzavřeny...