Studio Knajpen Kultur hlásí: Hospodské séšn v Uničově

Napsáno: 06. října, 2015

Další Hospodské séšn se koná v sobotu 10. října 2015 na uničovské Čtverce (Na střelnici). Vstupné bude k mání za sympatických sedmdesát korun českých. Občerstvení zajištěno. Za pořádající Studio Knajpen Kultur všechny srdečně zve neúnavný organizátor a uničovský spiritus agens Sten.

Program a pár slov o aktérech:

Výstava

JANA OCILKOVÁ (19.30 h)

Fotoseptima či fotoktáva s názvem „V podzámčí“.

Autorka se narodila v roce 1966 ve Velkých Losinách. „Tvořit, tedy hlavně šít jsem začala již v šestnácti, abych se odlišila, což se mi asi vede i nechtěně. Batiku jsem dělala už v tu dobu, ale až před rokem jsem objevila kouzlo batiky za studena. Když člověka znám tvořím pro něj pocitově, tak jak ho vidím já. No a fotkám jsem propadla asi před sedmi lety, kdy jsem se začala toulat lesem, léčit hlavu a duši, foťák byl můj spolutulák lesní, umím si s ním i popovídat. Prostě shrnuto, tvořit musím, nedokážu říct proč, ale pomáhá mi to v životě, dokážu tím do sebe nasát sílu a radost, ale také se zbavit těch špatných věcí.“

Muzika

HROZNĚ (20 h)

„Vznikli jsme trochu řízením osudu: zhruba v září roku 1982 Martin s Pavlem odešli z jedné folkové kapely, a přestože rozvěsili po Brně inzeráty: hledáme muzikanta na nějaký neobvyklý nástroj, třeba housle, fagot, flétna, tak se nakonec přihlásil Jarek s basou…“

SBLÍŽEN (21.30 h)

Brněnská hippie-psychedelic-alternative-underground-pop-rock-music (nehodící se škrtněte) mistra Žena a jeho sblížených hudebních přátel. Aktuální sestava Michael Bártek – kytary, zpěv / Jaromír Řehoř- baskytara / Mira Novotný – bicí / Mani Toifl – saxofon. Kapela vznikla v loňském roce.

LETO (23 h)

Kapelu tvoří dvojice Palma (zpěv, klávesy) a Indoš (kytara). Oba je možná znáte z kapely Boss a sekretářka a dalších projektů. Jejich letní inkarnace ale momentálně hřeje nejvýrazněji. Ve zvuku Leta najdete ozvěny Blonde Redhead, Pinback nebo Yo La Tengo, ovšem řeč je opravdu jen o ozvěnách – jednou z největších výhod Leta je totiž jeho nepolapitelnost. Písničky (ano, písničky!!!) jsou na první poslech jednoduché až mělké, ale stačí více ponorů – a náhle jste uprostřed pozoruhodné spleti melodických linek, která doplňují jedna druhou, třetí, čtvrtou. Čisté motivy Indošovy kytary, jistý hlas Palmy, nenápadná gradace jednotlivých skladeb.

HSU

Komentáře uzavřeny...